Case-Coolen_beeldDe feiten

   Klant
Coolen Expertise
’s-Hertogenbosch, Nederland
www.coolen-expertise.nl

   Philips partner
Ateq International
www.ateq.nl

    De oplossing
Philips Pocket Memo 8200
Philips SpeechExec Pro software
Philips dictation recorder app
Philips transcriptieset 7277

 

Een moderne visie op schade-expertise

Coolen Expertise, ‘s Hertogenbosch, Nederland

Coolen Expertise is een modern, onafhankelijk en dynamisch bureau, gespecialiseerd in contra-expertise services voor particulieren en bedrijven die getroffen zijn door (brand)schades. Coolen Expertise vertegenwoordigt deze belangen van verzekerden door het hele land. Het bureau bestaat uit tien gespecialiseerde schade-experts en vijf secretaresses en wordt geleid door Klaas Coolen.

“Voor de verzekerde is het van belang dat onze gegevens altijd actueel zijn, en dat de systemen kloppen. We leggen alle afspraken met de betrokken partijen vast en zijn continu ‘up to date’. Als klanten naar kantoor bellen, kunnen wij altijd exact vertellen wat de status is. Elke schade is voor ons persoonlijk en bijzonder,” zegt Klaas Coolen.”

Flexibel werken
“De moderne dicteeroplossingen van Philips passen bij onze bedrijfsfilosofie en voegen waarde toe,” aldus Klaas. “Onze schadeexperts nemen de dicteerapparaten mee naar huis, zodat dictaten direct doorgestuurd en uitgewerkt kunnen worden door het secretariaat. We werken door het hele land en mobiliteit speelt een belangrijke rol. Onderweg dicteren de schade-experts met de Philips smartphone app. Denk aan het laten opstellen van documenten, aanvragen van informatie, het opstellen van memo’s en het maken van afspraken. Daarnaast hebben wij flexibele werkplekken op kantoor.”

Ook wanneer we de schade-opzet maken, is het is bijzonder handig om te kunnen dicteren. Dit is zeer specifiek werk, met diverse mappen en een calculatieprogramma. Bij elk onderdeel hoort een argumentatie in de vorm van berekeningen, rapporten en geschreven analyses die we nu kunnen inspreken via de Philips Pocket Memo. De schaderapporten worden eveneens mobiel gedicteerd en direct naar het secretariaat verzonden. Vervolgens worden de uitgewerkte documenten naar de betrokken partijen gestuurd.

Doordat de schade-experts ook onderweg dicteren met hun iPhone zijn ze bij thuiskomst volledig bijgewerkt. Het secretariaat kan zo ook eenvoudig de experts in eigen tempo bijstaan in hun werk zonder continu in te hoeven bellen.

Installatie
“Omdat het dicteren met bandjes niet meer paste bij de werkwijze van het bedrijf, besloot Klaas Coolen vorig jaar over te schakelen naar een digitale omgeving. “Dit is in een dagje gebeurd, zonder problemen, en iedereen is er blij mee. Voor de installatie heeft iedereen een persoonlijke uitleg  “De binnendienst heeft een dag training gehad van Martijn Vos van Ateq. Dit werkte heel goed, iedereen vond het nieuwe systeem meteen prettig werken!” Philips transcriptieset LFH7277 gehad van een uurtje. Dat was voor de gebruikers van de Digitale Pocket Memo voldoende.”

“Zelf dicteer ik ook veel met de Philips Digitale Pocket Memo. Als ik deze in de houder zet, komt het dictaat automatisch bij het secretariaat. Wat ik prettig vind is dat je aan elk dictaat, zoals een rapport of een brief, digitale bestanden zoals een Excel-of Pdf-bestand, kunt toevoegen.”

“Mijn software houdt bij of het dictaat uitgewerkt wordt of uitgewerkt is. Ik ben dus altijd op de hoogte van de status. Als ik zie dat er veel werk bij het secretariaat ligt, kan er extra hulp worden ingeschakeld. Ook kunnen transcripties thuis uitgewerkt worden.” Bestanden kunnen eenvoudig tussen locaties worden uitgewisseld.

 

Coolen_case_PDF_front

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download case PDF: Coolen Expertise