Juristen

Professionele oplossingen voor
de juridische sector

Ateq biedt u diverse mogelijkheden voor het nieuwe digitaal dicteren voor de juridische markt. Voor zowel juristen en advocaten zijn er diverse gebruiksvriendelijke oplossingen.

Tijdswinst

Iedere case waar juridische hulp bij komt kijken heeft zijn aanvraagprocedures welke talloze juridische formaliteiten vereisen. Om deze enorme berg papierwerk efficiënt af te handelen, kiezen velen een digitale dicteeroplossing. Zeker wanneer het afhandelen van dergelijke cases uw hoofdbestanddeel van de dagelijkse werkroutine vormt, bieden onze digitale dicteeroplossingen u een tijdswinst op van 35%* ten opzichte van dicteren met cassettes. Eenvoudig in gebruik en hoge productkwaliteit zijn daardoor een topprioriteit voor de gebruikers .

Wanneer advocatenkantoren in een nieuwe oplossing investeren, is de dicteerapparatuur van essentieel belang. Het zijn hulpmiddelen die dagelijks urenlang worden gebruikt. Het is daarom belangrijk voor ons dat de geboden dicteeroplossing u dagelijks vrijheid en flexibiliteit bieden. U kunt bijvoorbeeld vanuit huis werken, of uw transcribent kan op kilometers afstand van de kantoorlocatie werken zonder dat de werkwijze aangepast hoeft te worden.  Het locatie onafhankelijk willen werken wordt daarbij ondersteunt door de workflowsoftware. Deze dient bij vertrouwelijke processtukken te voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.

Sinds de invoering van het digitale dicteersysteem kunnen advocaten en juristen niet alleen veel tijd, maar op den duur ook kosten besparen. Wanneer in het verleden een cassette kapot ging of per ongeluk werd gewist, gingen daardoor meerdere dictaten verloren. Door het gebruik van digitale dicteeroplossingen wordt uw werk vereenvoudigd. Dit geeft u meer tijd om de focus te leggen op uw kerncompetenties.

Uw organisatie

Naast de voordelen van tijdswinst en kostenbesparing, resulteert het gebruik van digitale dicteeroplossingen in een verbeterde organisatie van het secretariaat en de verwerking van de vele dictaten. Het gebruik van sleutelwoorden bij aanvang van het dictaat laat toe de vele dictaten op de server te structureren op basis van werktype zoals brief, email, processtuk of ander, zodat het voor de secretariaatsmedewerk(st)er meteen duidelijk is hoe deze uit te schrijven en waar onder te brengen.