Gezondsheidszorg

Professionele oplossingen voor de gezondheidssector

Voor de medische branche biedt Ateq digitale dicteeroplossingen met een duidelijk return on investment na de implementatie. Dit is het beste uit te drukken in termen van kwaliteit en kosten.

Digitaal

Doordat de budgetverslindende cassettes overbodig raken, worden allereerst deze kosten bespaard. De hoeveelheid geschreven materiaal is namelijk vaak groot, wat een forse kostenpost in cassettes met zich meebrengt. Artsen moeten niet alleen diagnostische verslagen dicteren, maar ook frequent lange documentatie over regelmatig terugkomende patiënten. Hiermee is de basisinvestering in de digitale dicteerapparatuur en de software snel terugverdiend.

Na implementatie stellen wij voor om gebruikers (artsen en secretaresses) te trainingen in het gebruik van digitale dicteerapparatuur en workflowsoftware. Binnen elke dienst kan er bijvoorbeeld een referentiesecretaresse aangesteld worden voor de overdracht van de competenties naar de nieuwe artsen van haar afdeling. Dit om de efficiëntie en effectiviteit te verhogen van het systeem. De productiviteit die hiermee behaald wordt vertaald zich duidelijk naar een winst voor de langere termijn.

Voordelen

• De termijn om een (patiënten)dossier aan te maken en te bewerken wordt fors verkort
• Werktype toekennen aan dictaten
• Mede door het gebruik van (patiënt-)referenties aan de dictaten toe te kennen, wordt de doorstroming van de dictaten geoptimaliseerd
• De persoonsgebonden toegang tot elk dictaat maakt het mogelijk de werklast te verdelen onder het secretariaat
• De hoge geluidskwaliteit veraangenaamd en bevorderd de verwerking van dictaten
• Voorkom fouten door het gebruik van barcodescanners op de dicteerapparaten
• Het gebruik van encryptie waarbocht de vertrouwelijkheid van patiëntgegevens

Dicteermicrofoon

Naast de gebruikelijke digitale dicteeroplossingen bent u bij Ateq ook aan het goede adres voor de implementatie van spraakherkenning, gekoppeld aan de workflowsoftware. Vaak is deze optie niet voor iedere afdeling van toepassing, maar kan ze in bepaalde gevallen wel interessant zijn. Deze wordt vaak gebruikt indien men veel standaard vakjargon gebruikt met een beperkte woordkeuze. Alleen in dat geval kan het de snelheid en efficiëntie waarborgen. Vroeger kon de transcriptie van een protocol tot wel 5 dagen duren. Door het juiste gebruik en inzetbaarheid van spraakherkenning kan dit verlaagd worden naar 24 uur per protocol. Artsen hebben dus maximale keuzevrijheid, daar ze kunnen kiezen of ze hun dictaten willen laten uitschrijven door een secretaresse of via het spraakherkenningssysteem.

Met de handige dicteermicrofoons, Philips SpeechMike Premium Air, SpeechOne Lossless headset of mobiele dicteerapparaat SpeechAir II serie met optionele kan men sneller en accurater dan ooit werken.

Ateq international BV biedt tevens andere oplossingen voor de medische wereld, zoals digitale dicteerworkflowoplossingen, (online)spraakherkenning, digitale PocketMemo met barcodescanner en digitale uitwerksystemen.

Nuance DMO spraakherkenning voor Healthcare

Uw poort naar de toekomst

Klik minder met een geavanceerde spraakherkenningsoplossing voor een productievere en meer gepersonaliseerde documentatie-ervaring voor, tijdens en na het patiëntconsult.

  • Toonaangevende architectuur
  • Verbeter uw documentatie
  • Budgetvriendelijk en spreidbaar
  • Ongeëvenaarde nauwkeurigheid